Obtížnost
3.5/5
Čas přípravy
20minut
Čas vaření
30minut
Celkový čas
50minut
Počet porcí
4
Ingredience
- 1 slepice nebo slepičí droby
- 2 středně velké mrkve
- 1 pastinák nebo petržel
- 1/4 středního celeru
- 4 zrnka koriandru
- 1 malá lžička soli
Postup
Slepici nebo droby nejprve dobře omyjte a vložte do tlakového hrnce a zalijte 1 l vody, přidejte mrkev petržel , celer sůl a po zasyčení vařte 30 minut. Hrnec nechejte zchladnout pod bor varu a vyjměte slepici. Z uvařeného masa odstraňte kosti a maso nakrájejte na malé kousky. V osolené vodě si uvařte nudle dle návodu na obalu. Vývar sceďte, zeleninu můžete nakrájet a vrátit do vývaru. Nudle sceďte a propláchněte studenou vodou, takto připravené nudle vložte do talíře, zalijte vývarem a přidejte kousky slepičího masa.
Tipy na vylepšení
Na závěr můžete přidat nastrouhaný sýr, vývar můžete dochutit například koriandrem.