Segedínský guláš s hlávkovým zelím je lahodný recept pro čtyři porc, který připravíte relativně snadno. Tento Segedínský guláš vyniká chutí hlávkového zelí a kvalitního vepřového masa. Děláte-li tento recept, doufám, že si ho užijete!
Ingredience:
- 500 g vepřového masa (plec nebo krk, nakrájeného na kostičky)
- 1 velká cibule (nasekaná)
- 2 stroužky česneku (nasekané)
- 2 lžíce sádla nebo oleje
- 2 lžíce papriky (sladké nebo polorozpustné)
- 1 lžička mletého kmínu
- 1 lžička karlínského kmínu (kminu)
- 1 lžička majoránky
- 1 lžíce hladké mouky
- 1 lžíce octa
- 1 l hlávkové zelí (nastrouhané)
- 1 l zeleninového vývaru
- Sůl a pepř podle chuti
- Bramborové knedlíky nebo vařené brambory (jako příloha)
Postup:
- Na pánvi rozpálte sádlo nebo olej a osmažte nakrájenou cibuli dozlatova.
- Přidejte nasekaný česnek a na kostičky nakrájené vepřové maso. Smažte maso do doby, než získá hezkou zlatohnědou barvu.
- Přidejte sladkou papriku, kmín, karlínský kmín a majoránku. Promíchejte.
- Na mírném ohni přisypte hladkou mouku a vařte 1-2 minuty za občasného míchání.
- Přidejte ocet a vařte, dokud ocet trochu nevyprchá.
- Přidejte nastrouhané hlávkové zelí a zalijte zeleninovým vývarem. Přiveďte k varu.
- Vařte guláš na mírném ohni asi 45-60 minut, nebo dokud maso není měkké. Občas míchejte a přidávejte vodu, pokud je to potřeba.
- Dochutíme solí a pepřem podle chuti.
- Podávejte se segedínským gulášem s bramborovými knedlíky nebo vařenými brambory.