Potraviny s vysokým obsahem bílkovin. Obsah bílkovin je uveden g na 100 g potraviny.
Potraviny bohaté na bílkoviny | Obsah bílkovin na 100 g |
---|---|
Ryby a mořské plody | 27 |
Čerstvý tuňák | 23,7 |
Uzený losos | 21,6 |
Uzená makrela | 20,7 |
Halibut | 20,2 |
Čerstvý losos | 20 |
Uzený šprot | 19 |
Čerstvý sleď | 17,9 |
Čerstvá treska | 17,8 |
Plnotučný čedar | 27,2 |
Plnotučný sýr gouda | 25 |
Proteinový plnotučný sýr brie | 18,8 |
Plnotučný tvaroh | 18,7 |
Slepičí vejce | 12,5 |
Kravské mléko 2% | 3,4 |
Vepřová panenka | 22,9 |
Kuřecí prsa | 21,5 |
Hovězí kýta | 21,5 |
Telecí řízek | 20,6 |
Venkovská šunka | 20,4 |
Vepřová játra | 20,3 |
Vepřová panenka | 20,2 |
Kachní prsa | 20 |
Krůtí prsa | 19,2 |
Kuřecí párky | 10,8 |
Čočka | 25 |
Slunečnicová semínka | 24,4 |
Hrách | 23,8 |
Červené fazole | 23 |
Bílé fazole | 21,4 |
Cizrna | 20 |
Zelený hrášek | 6,4 |
Fazole obecná | 5,2 |
Pistácie | 20,6 |
Mandle | 20 |
Kešu ořechy | 18 |
Lískové oříšky | 15 |
Arašídy | 13,7 |
Pekanové ořechy | 9 |
Ovesné vločky | 11,8 |
Pšenice | 12,2 |
Ječmen | 11,9 |
Žito | 11 |
Kukuřice | 9,5 |