Doba přípravy: 10 minut | Doba vaření: 10 minut | Celková doba: 20 minut | Recept na 6–9 palačinek
Proteinové palačinky jsou skvělým jídlem pro ty kteří chtějí omezit konzumaci nezdravých jídel. Neobsahují rafinovaný cukru a jsou nabité zdravými bílkovinami. Můžete si je vylepšit arašídovým máslem, čokoládovými lupínky nebo trochou javorového sirupu Tyto proteinové palačinky si můžete také zamrazit.
Spoustu bílkovin můžete palačinkám dodat kolagenový protein, nebo ochucené syrovátkové bílkoviny. Vyberte si co vám vyhovuje, třeba bílkoviny pouze z vajec a bílků.
Možná se nejedná o nejzdravější palačinky jaké, kdy byly. Vše záleží na tom, jak moc je vylepšíte sladkými náplněmi, ale určitě mají silný potenciálem pro zdraví. Tyto proteinové palačinky samy o sobě neobsahují rafinovaný cukr.
Ingredience na palačinky:
- 1 šálek ovesných vloček
- 1 banán
- 2 vejce
- 1/2 šálku bílků
- 4 čajové lžičky prášku do pečiva
- špetka soli
- špetka skořice
- 1–2 odměrky proteinového prášku
- 2 lžíce lněných semínek
Postup:
- Všechny ingredience velmi dobře umixujte v mixéru při střední nízké rychlosti, dokud nebude velmi dobře promícháno do kašovité struktury.
- Nepřilnavou pánev zahřejte na středně vysokou teplotu. Do pánvičky nalejte naběračkou těsto v malých kruzích – asi 1/4 šálku (jedna polévková naběračka) na palačinku.
- Smažte, dokud vám okraje palačinky neoschnou (2-3 minuty) pak palačinky otočte (širokou obracečkou) a smažte další minutu nebo dvě na druhé straně.
- Pokud chcete, posypte borůvkami nebo čokoládovými lupínky.
- Palačinky můžete doplnit čímkoliv co se máte rádi! Doporučujeme sirup, arašídové máslo nebo čokoládové lupínky.
Tip na vaření
Pokud se vám palačinky při obracení rozpadají tak lehce zvyšte teplotu nebo nechejte okraje palačinek při smažení více oschnout. Palačinky se na nelepivé pánvi při obracení netrhají pokud je teplota pánve na dostatečně vysoké úrovni. Pro lepší konzistenci můžete do lívancového těsta přidat více lněných semínek. Lívancové těsto si pro rychlou snídani můžete uschovat do ledničky. Uvařené palačinky můžete také zmrazit nebo rovnou sníst.
Kategorie: Snídaně | Klíčová slova: zdravé palačinky, proteinové palačinky, palačinky s proteinovým práškem, proteinové lívance recept