Obvykle se fazolová polévka vaří z fazolí předem namočených do vody. Stejně tak se dá fazolová polévka snadno a chutně uvařit s fazolí z konzervy. Zaprvé, je to rychlejší, fazole nemusíte dlouho namáčet. Stačí je vyklopit z konzervy. Zadruhé je dnes již velký výběr fazolí v konzervě. Od bílých po tmavé, od malých po velké. Za třetí, a to je nejdůležitější, chutnají skvěle a dají se také skvěle dochutit. Závěrem lze říci, že fazolová polévka z k fazolí z konzervy je moderní strava plná bílkovin vhodná k obědu nebo jako rychlá večeře.
Ingerdience
- 4 konzervy bílých fazolí
- 1,5 kg žeber
- 1,5 kg uzených žeber
- 1 kuřecí stehno
- 20 dag uzené slaniny
- pórek a zelí, 1 velká cibule, 4 střední brambory
- sušená majoránka, sůl a pepř, bobkový list
Příprava fazolové polévky z fazolí z konzervy
- Syrová a uzená žebra a kuřecí stehna vložte do hrnce. Zalijte vodou, přidejte 10 zrnek nového koření a 4 bobkové listy.
- Zeleninu oloupejte a omyjte. Mrkev nakrájejte na kostičky, ostatní zeleninu rozkrojte na poloviny a vše vložte do hrnce k masu. Přikryjte pokličkou a dejte na velmi nízkou teplotu.
- Vařte asi 2 hodiny, mezitím sbírejte sraženiny.
- Slaninu a cibuli nakrájejte na malé kostičky a osmažte na pánvi dozlatova. Přidejte do polévky.
- Brambory oloupejte, nakrájejte na kostičky a přidejte do polévky.
- Vyjměte žebra a kuře z polévky a oddělte maso od kostí. Maso nakrájejte na kostky a přidejte zpět do hrnce. Přidejte fazole s marinádou a celý sáček majoránky.
- Vařte, dokud maso a brambory nezměknou.
- Podle chuti osolte a opepřete – se solí buďte opatrní, protože slanina je již slaná.