Zde máte jednoduchý recept na oběd s fazolemi z konzervy:
Ingredience:
- 2 plechovky fazolí (např. bílé nebo červené fazole), opláchnuté a odsáté
- 2 lžíce olivového oleje
- 2 stroužky česneku, nasekané
- 1 plechovka krájených rajčat nebo 4 středně velká rajčata, nasekaná
- 1 lžička sušeného oregána
- 1/2 lžičky mletého kmínu
- Sůl a pepř podle chuti
- 4 plátky chleba na toastování
- Nasekaná petrželka na ozdobu (volitelné)
Postup:
- Příprava fazolí:
- Opláchněte fazole pod tekoucí vodou a nechte je odsát.
- Příprava omáčky:
- Na pánvi na středním ohni zahřejte olivový olej. Přidejte nasekaný česnek a restujte ho asi 1 minutu, dokud nezačne vonět.
- Přidejte odsáté fazole, krájená rajčata, sušený oregáno a mletý kmín. Osolte a opepřete podle chuti.
- Vařte omáčku na středním ohni asi 10 minut nebo dokud se rajčata rozvaří a omáčka zhoustne.
- Příprava toastů:
- Během vaření omáčky můžete toastovat plátky chleba na toustovači nebo v troubě.
- Servírování:
- Nalijte fazole s rajčaty na připravené tousty.
- Posypte nasekanou petrželkou (volitelně) a podávejte ihned.
Tento recept je rychlý, chutný a nabízí dostatek bílkovin a vlákniny z fazolí. Můžete si s ním hravě pohrát a přidat další ingredience podle své chuti, například trochu nastrouhaného sýra nebo avokáda na ozdobu.